Στο Hellas Restaurant του Κυριάκου Ιακωβίδη στο χωριό Πεύκους, η γαστρονομική παράδοση του νησιού μεταφράζεται σε πιάτα που φλερτάρουν με τον μοντερνισμό χωρίς να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από τον βαθιά ρουστίκ χαρακτήρα τους.
Ο σεφ και ιδιοκτήτης, μαζί με την σεφ Ειρήνη Γεωργουδίου, αποτυπώνουν εύστοχα μια δημιουργική εκδοχή της κουζίνας του νησιού σε αυτό το υπέροχο μέρος που περιβάλλεται από δέντρα και μια αίθουσα με πέτρινους τοίχους όπως τα παλιά καπετανόσπιτα του νησιού.
Το μενού γευσιγνωσίας γεφυρώνει αρμονικά την παράδοση με τη νεωτερικότητα σε πιάτα όπως το «ροδίτικο πικ νικ» με μπουκιές τοπικών λιχουδιών, το θαλασσινό «γιαπράκι» ή το comfort «στιφάδο».