Hellas Pefkos
Είπαν Για Εμάς Αθηνόραμα | Οι σεφ και τα εστιατόρια που χαράζουν τη γαστρονομική διαδρομή...

Αθηνόραμα | Οι σεφ και τα εστιατόρια που χαράζουν τη γαστρονομική διαδρομή της Ρόδου επιμένουν τοπικά

Αθηνόραμα | Οι σεφ και τα εστιατόρια που χαράζουν τη γαστρονομική διαδρομή της Ρόδου επιμένουν τοπικά.

Στο “Hellas” η παράδοση συναντά την πρόοδο!

Στο πηδάλιο του επίσης βραβευμένου με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας “Hellas” στους Πεύκους, ο σεφ-ιδιοκτήτης Κυριάκος Ιακωβίδης με τη σεφ Ειρήνη Γιωργουδιού, στην 22η χρονιά λειτουργίας του εστιατορίου, συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία εξελίσσοντάς το βήμα-βήμα σε γαστρονομικό προορισμό της περιοχής.
Ραφινάρουν την τοπική παράδοση μεταφράζοντάς τη σε πιάτα που φλερτάρουν με το νεωτερισμό χωρίς να παρεκκλίνουν από τον βαθιά παραδοσιακό χαρακτήρα τους, αποτυπώνουν εκφραστικά γευστικές αναμνήσεις, αφηγούνται ιστορίες από το οικογενειακό τραπέζι.
Το “ροδίτικο πικ νικ” σημειώνει παιχνιδιάρικα την έναρξη με λαδόπιτα γεμιστή με μοσχαρίσιο ταρτάρ αρωματισμένο με κύμινο, πιταρούδι με κολοκύθι και μυρωδικά και, μεταξύ άλλων, ένα εικονικό βότσαλο από ταραμά, γαύρο μαρινάτο και περικαυτή.

Στα πιάτα που ξεχωρίζουν, το μοσχαρίσιο “παστό” που φτιάχνουν παραδοσιακά στη λογική του αλλαντικού και λεπτοκόβουν σερβίροντάς το σαν δαντελωτό carpaccio με έντονες οξύτητες, τα γιαπράκια με τρυφερά κυκλαμινόφυλλα που τυλίγουν ένα ιωδιούχο μείγμα από γαρίδες και καραβίδες, αρτυμένα με φίνο αβγομέμονο, και το μπαχαράτο αρνάκι από τα Βλυχά με χόρτα σύβραση.
Στην ίδια λογική και τα επιδόρπια, όπου μαζί με το κλασικό πλέον σουρουμπέτι με κριμίτζι δοκίμασα μια καλοφτιαγμένη εκδοχή μοντέρνου μπακλαβά και το μελεκούνι με παρφέ μελιού.

Διεύθυνση
Επαρχιακή οδός Λάρδου-Λίνδου, Πεύκοι Τ.Κ 85107
(Δωρεάν πάρκινγκ απέναντι από το κτίριο μας)

 

Καλέστε μας για Κράτηση
+30 22440 48316