Hellas Pefkos
Βραβεία Βιωματική Γαστρονομία σε Παραδοσιακό Σκηνικό

Βιωματική Γαστρονομία σε Παραδοσιακό Σκηνικό

Βιωματική Γαστρονομία σε Παραδοσιακό Σκηνικό

Η δροσερή αυλή με το ψηφιδωτό από «χοχλάκια», περιτριγυρισμένη από σκιερά ξινόδεντρα, και η σάλα με τη «λινδιακή σκέπαση», όπως στα παλιά καπετανόσπιτα, δίνουν τον τόνο στο όμορφο «Hellas» στους Πεύκους. Ο σεφ-ιδιοκτήτης Κυριάκος Ιακωβίδης, μαζί με την σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού κρατούν τα γευστικά ηνία, προτείνοντας μια μοντέρνα ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα, με έντονα τοπικό χαρακτήρα, δημιουργική μείξη της εμπειρίας και των μαγειρικών τους βιωμάτων.

Με οδηγό τη ροδίτικη γευστική παράδοση, οι σεφ προτείνουν πιάτα όπως ο «βυθός» με ψάρια ημέρας, το παστίτσιο θαλασσινών με κιμά από θαλασσινά, το «Βλύχαινο» αρνί με «χόρτα της σύ- βρασης» και επιδόρπια όπως το «μελεκούνι» με παρφέ λευκής σοκολάτας, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή, τραγανή κρούστα από σουσάμι και σορμπέ από φράπα. Φέτος κάνει την επίσημη εμφάνισή του και το μενού ημέρας «Από το κεφάλι στην ουρά», που αξιοποιεί δημιουρ- γικά «δεύτερα» κομμάτια από ψάρια ημέρας όπως κεφάλι, συκώτι, κολάρο ή ακόμα και βράγχια σε ασυνήθιστες παρασκευές. Ολοκληρώστε την εμπειρία με κρασιά από τον ροδίτικο αμπελώνα, τον οποίο τιμούν δεόντως.

Διεύθυνση
Επαρχιακή οδός Λάρδου-Λίνδου, Πεύκοι Τ.Κ 85107
(Δωρεάν πάρκινγκ απέναντι από το κτίριο μας)

 

Καλέστε μας για Κράτηση
+30 22440 48316