Travel.gr:Τα κορυφαία εστιατόρια και οι καλύτερες ταβέρνες
Travel.gr: Τα κορυφαία εστιατόρια & οι καλύτερες ταβέρνες
Ο αυλότοιχος περικλείει μια ευρύχωρη, βοτσαλωτή αυλή με ψηφιδωτά, που απλώνεται μπροστά από την πετρόχτιστη σάλα με τη χαρακτηριστική λινδιακή σκέπαση. Εντελώς απροσδόκητα, μέσα στους τουριστικούς Πεύκους –τους οποίους κατακλύζουν οι Εγγλέζοι– ο νεαρός chef patron Κυριάκος Ιακωβίδης (φέτος μαζί με την top chef Eιρήνη Γεωργουδίου) υπηρετεί εδώ και χρόνια μια γαστρονομία βασισμένη στις γευστικές του αναμνήσεις από τη ροδίτικη κουζίνα και τα χαρακτηριστικά προϊόντα του νησιού.
Χαρακτηριστικά πιάτα, τα εικονικά χοχλάκια (ή βοτσαλάκια) από ταραμά με περικαφτή (ψωμί ψημένο) και γαύρο μαρινάτο, τα ντολμαδάκια με φύλλο από κυκλάμινο και γέμιση γαρίδα και σφυρίδα σε σάλτσα αυγολέμονο από γαριδάκι Λινδιακό και λάδι άνηθου, συνοδεία πούδρας και πουρέ φινόκιο –ένα απολύτως ξεχωριστό πιάτο με κρουστό φύλλο και ζουμερή, όλο φρεσκάδα γέμιση– Λινδιακό σουπιόρυζο με βότανα, κύμινο και «πέπλο» από σουπιά, σφυρίδα σοτέ αυγολέμονο με κρέμα σκόρδου, αυγά ξιφία παστά σε κερί μέλισσας (σαν αυγοτάραχο) και μόπλευρα (σπαράγγια) με σάλτσα από αυγά ξιφία και ταραμά από αυγά ξιφία.
Δυνατή στιγμή του μενού είναι βέβαια και το παστό αλλαντικό από μοσχάρι καπνιστό και μπαχαρικά (όπως το έφτιαχναν και το έπαιρναν μαζί τους οι παλιοί αγρότες των Πεύκων στο χωράφι), που προσφέρεται συνοδευόμενο από ντοματοσαλάτα, τυρί σύνορο, κάπαρη και σφουγγάρι ντομάτας. Να παραγγείλετε επίσης το δροσερό, παιχνιδιάρικο κοκτέιλ Tiny-Tiny, το οποίο παρασκευάζεται με ένα τοπικό απόσταγμα, κρασί, απόσταγμα λουλουδιών και αγγούρι. Πολλά γλυκά, τέλος, ανάμεσά τους κι ένας θαυμάσιος μπακλαβάς, αλλά κι ένα καταπληκτικό ρετσινάτο γλυκό του κουταλιού, από άνθος πεύκου.